torsdag den 23. august 2012

4 slags abetræer

4 forskellige arter fra Abetræ-familien har jeg samlet mig nu :-)

Abetræ
Mit første var det almindelige abetræ, eller "abernes skræk", Araucaria araucana som man kan have i haven hele året. Købt som ganske lille i 2004.

I forgrunden kan man se antarktisk sydbøg (Nothofagus antarctica) som vokser sammen med abetræet i bjergene i Chile. Her er det dog dværgsorten "Ben More" som jeg har købt hos http://www.de-gamle-sorter.dk/.

Se mere om Abetræet her: http://da.wikipedia.org/wiki/Abetræ

Stuegran
Mit andet indkøb var også en ganske almindelig art, Stuegran, Araucaria heterophylla. På engelsk hedder den "Norfolk pine" fordi den kommer fra den lille ø "Norfolk island".

Den vokser en del hurtigere end A. araucana.

Se mere om Stuegran her: http://da.wikipedia.org/wiki/Stuegran
Wollemi pine
Nr. 3, den berømte Wollemia nobilis, var en stor oplevelse at anskaffe. Jeg købte den i 2007 på en planteskole i Rostock, fordi det dengang endnu ikke var klart hvornår det ville komme til Danmark. (Det gjorde de så i 2008).

Træet blev først opdaget i Australien i 1994.

Jeg har den ude om sommeren, men må have den stående frostfrit om vinteren. Den tåler godt nok ned til under -10 grader, men den bliver ikke køn af det.

Se mere om Wollemia her: http://da.wikipedia.org/wiki/Wollemia_nobilis

Hoop pine
Den sidste i familien er anskaffet i 2012. Det er en ren indendørs plante fra Australiens vestkyst. Arraucaria cunninghamii, som jeg aldrig før har set til salg i Danmark.

Den blev solgt som "Bonsai" men jeg har nu tænkt mig den skal have lov at vokse - den virker egentlig heller ikke rigtig bonsaiegnet.

Se mere om den her: http://en.wikipedia.org/wiki/Araucaria_cunninghamii

Ingen kommentarer:

Send en kommentar